Tuesday 18 January 2022

6 stappen om het probleem met Hotmail op te lossen die geen e-mails verzendt

 Hotmail was de belangrijkste webmailservice die in 1996 werd gelanceerd. In 2014 had deze webmail meer dan 400 miljoen actieve gebruikers. Vandaag is de Hotmail-service volledig vervangen door Outlook.com. De gebruikers hebben toegang tot onbeperkte opslag, agenda en nauwe integratie met Office Online, OneDrive en Skype. Het verzenden van e-mails vanaf deze e-mailservice is een soepel proces. Soms kan het mensen echter problemen geven. De gebruikers melden vaak dat Hotmail geen e-mails verzendt. Als u ook met hetzelfde probleem wordt geconfronteerd, is er hulp bij de hand. In dit artikel vindt u een antwoord op hoe u dit probleem kunt oplossen.


Redenen achter Hotmail die geen e-mails verzendt Probleem


Moeilijkheden bij het verzenden van e-mails van de Hotmail-service kunnen om verschillende redenen ontstaan. De meest prominente worden hieronder gegeven.

  1. De gebruiker stelt de e-mail niet correct op.
  2. Verkeerd adres van de ontvanger.
  3. De gebruiker verzendt een bestandsbijlage die te groot is.
  4. Hotmail ondersteunt de browser niet
  5. De gebruiker heeft de door de Hotmail-service ingestelde limiet voor uitgaande berichten overschreden.
  6. Een geblokkeerd Hotmail-account kan ook leiden tot problemen bij het verzenden van e-mails.
Nu u zich bewust bent van de verschillende redenen waarom u geen e-mail kunt verzenden vanaf een Hotmail-account, kunt u doorgaan met de resoluties.


Stappen om Hotmail op te lossen die geen e-mails verzendt Probleem


Op basis van bovengenoemde oorzaken zijn er verschillende maatregelen die u kunt nemen. Probeer deze technieken voor probleemoplossing eens en kijk welke voor u werkt.

1. Stel de e-mail correct op

Het lijkt misschien onbeduidend, maar het is essentieel voor u om e-mails op de juiste manier op te stellen en te verzenden vanuit deze e-mailservice. De 'Aanmelden'-pagina van Hotmail stelt de gebruiker in staat om in te loggen op deze service met een gebruikersnaam en wachtwoordsleutel. Na het invoeren van uw inloggegevens, kunt u uw 'Inbox' bekijken, die de hele lijst met e-mailberichten bevat.

Om een nieuwe e-mail op te stellen, kunt u op de link in de Hotmail-werkbalk klikken. Wanneer u een nieuw bericht wilt schrijven, tikt u op de link 'Nieuw' die aanwezig is in de Hotmail-werkbalk. Het online e-mailsamenstellingsformulier bestaat uit drie velden. Dit zijn 'Aan', 'Onderwerp' en 'Berichtinhoud'. In het veld 'Aan' geeft u het e-mailadres van de ontvanger op. Wanneer u klaar bent met het opstellen van de e-mail, verzendt u deze naar uw ontvanger door op de link 'Verzenden' te tikken, die bovenaan staat.

2. Zorg ervoor dat u het juiste adres van de ontvanger invoert


Soms kan het voorkomen dat Hotmail geen e-mails verzendt vanwege het onjuiste e-mailadres dat u van de ontvanger hebt ingevoerd. Zorg er dus voor dat u zeker weet dat u geen spel- of typefouten heeft gemaakt. U kunt dit ook controleren door contact op te nemen met de ontvanger. Als je berichten naar niet-bestaande accounts stuurt, krijg je het bericht terug in je inbox.

 

3. Stuur geen bestandsbijlagen die te groot zijn


U kunt e-mailbijlagen van maximaal 25 MB naar uw ontvangers verzenden. Als u een bestand probeert te verzenden dat groter is dan deze grootte, zult u problemen ondervinden bij het verzenden van uw e-mails. Controleer dus de grootte van het bestand dat u verzendt, en als het te groot is, weet u waarom u het niet kunt verzenden. Als u echter dringend een groot bestand moet bijvoegen, kunt u het 'zippen' en comprimeren.

U kunt ook proberen het bestand op te splitsen in kleinere bestandsgroottes. Als u het bestand niet kunt comprimeren tot onder de maximale grootte van de bijlage. Houd er echter rekening mee dat de kleine bestanden die u maakt, kleiner zijn dan de maximale grootte van de e-mailbijlage van de e-mailservice van u en de ontvanger.

4. Gebruik een browser die Hotmail ondersteunt


Veel gebruikers merken dat hun venster voor het samenstellen van e-mail niet wordt geopend en dat ze geen e-mail kunnen verzenden vanuit hun Hotmail-account. Het kan gebeuren wanneer u een browser gebruikt die Hotmail niet ondersteunt. In een dergelijk scenario kunt u het beste een andere webbrowser gebruiken. Er zijn tientallen browsers die u gratis kunt downloaden en gebruiken. Hotmail werkt mogelijk niet goed met oude browsers.

Als u Google Chrome gebruikt, werkt u deze bij naar de nieuwste versie. Het stelt u in staat uw account te gebruiken en lost ook verschillende problemen met uw browser op. Om uw Chrome-browser bij te werken, klikt u op het menu in de rechterbovenhoek. Werk het vervolgens bij naar de nieuwste versie. Nadat u dit hebt gedaan, vernieuwt u uw apparaat en probeert u e-mail te verzenden vanaf uw Hotmail-account.

 

5. Overschrijd de door Hotmail ingestelde limiet voor het verzenden van berichten niet


Een andere reden waarom u problemen kunt ondervinden bij het verzenden van e-mails, is dat u de limiet voor uitgaande berichten hebt overschreden die door deze e-mailservice is ingesteld. Hotmail laat maximaal 300 e-mails per dag toe. Het heeft deze limiet ingesteld zodat mensen het systeem niet misbruiken. Elke e-mailservice wordt geplaagd door spammers. Een spammer is een term die wordt gebruikt voor degenen die honderden ongevraagde e-mailberichten verzenden. Hotmail wordt geleverd met een automatische controle en als uw e-mailaccount deze activeert, kunt u geen e-mails verzenden.

6. Controleer of uw account momenteel is geblokkeerd voor het verzenden van e-mails


Als het Hotmail-systeem van mening is dat u zich als een spammer hebt gedragen, blokkeert het uw account en kunt u geen e-mails verzenden. Om een dergelijk probleem op Hotmail te voorkomen, is het essentieel om voor het volgende te zorgen:

  • Alle contacten in uw lijst zijn actief.
  • Al uw ontvangers ontvangen uw berichten.
  • Ontvangers markeren uw e-mail niet als spam.
Om dit allemaal te garanderen, minimaliseert u het aantal e-mails dat u naar grote groepen verzendt. Blijf geen kettingberichten doorsturen die door het filter van de ontvanger als ongewenst kunnen worden aangemerkt. Controleer ook of uw contactgegevens kloppen.

Laatste woorden

Nu, wanneer u merkt dat uw Hotmail geen e-mails verzendt, weet u precies wat u moet doen. De technieken voor het oplossen van problemen zijn zeer eenvoudig te volgen. Maar als je nog steeds niet in staat bent om berichten naar je ontvangers te sturen, schakel dan professionele Hotmail Bellen in. De technici lossen al uw Hotmail-problemen op en u kunt het weer probleemloos gebruiken.

We bieden ook technische ondersteuning voor Facebook Belgie U kunt contact met ons opnemen via Facebook Bellen.

No comments:

Post a Comment