Tuesday 20 June 2023

Hoe kan ik Gmail-contacten synchroniseren met Outlook?

 

Gmail en Outlook zijn de meest gebruikte en betrouwbare e-mailclients, die gebruikers gemakkelijk kunnen vertrouwen. Ze bieden veel diensten die e-mailen gemakkelijker maken. We weten allemaal dat Gmail gemakkelijk toegankelijk is vanaf mobiele apparaten en webbrowsers. Het aantal Gmail-gebruikers neemt dagelijks toe en ze hebben toegang tot Gmail-accounts met behulp van applicaties van derden. Dit maakt het hectisch om alle contacten op één plek te zien. Met Gmail kunt u dus eenvoudig Gmail-contacten synchroniseren met Outlook. Outlook is ook een veilige e-mailclient voor toegang tot Gmail-contacten. Als je ook hun Gmail-contactpersoon wilt synchroniseren met Microsoft Outlook, ga dan door deze blog. Het geeft u de stappen voor het configureren van Gmail met Outlook.

Stappen om Gmail-contacten te synchroniseren met Outlook

Hier ziet u de stapsgewijze procedure om Google-contacten met Outlook te synchroniseren. Bij de verwerking van het synchroniseren van het contact is er geen gegevensverlies of schade aan de oorspronkelijke Gmail-contacten. U krijgt uw Gmail-contacten opgeslagen in het Google-account. Je hebt er altijd toegang toe. De synchronisatie helpt u toegang te krijgen tot de Gmail-contacten vanuit Outlook. U kunt het selectieve contact ook importeren in Outlook om het gemakkelijker te maken om gemakkelijk contact op te nemen. Laten we nu de procedures voor synchronisatie van Gmail-contacten met Outlook uitvoeren:

Stap 1: exporteer Gmail-contacten naar Outlook

In deze stap gebruiken we het Gmail-account om Gmail-contacten te exporteren. Gmail biedt altijd veel functies; het is een van hen. U hoeft geen andere applicatie te gebruiken om Gmail-contacten met Outlook te synchroniseren. Met Gmail kun je dit doen. Volg nu de gegeven stappen:

  1. Meld u eerst aan bij uw Gmail-account.
  2. Ten tweede, ga naar het Menu door rechtsboven op het vierkantje van de stippen te klikken.
  3. Kies nu in het menu Contacten.
  4. Kies daarna de contacten die u wilt exporteren door de selectievakjes ervoor te selecteren.
  5. Wanneer u klaar bent met de selectie, klikt u op de verticale drie puntjes Meer teken en kiest u de optie Exporteren.
  6. Selecteer nu de contactgroep die u in Outlook wilt synchroniseren, zoals Vaak contact.
  7. Kies vervolgens een exportformaat Google CSV en klik op Exporteren.
  8. Nu wordt u gevraagd om het bestand Contacts.CSV op de computer op te slaan, op Opslaan als te klikken en het op elke gewenste locatie op te slaan.

Stap 2: importeer Gmail-contacten in Outlook

In de volgende stap van de procedure "Gmail-contacten synchroniseren met Outlook", moet u Google-contacten importeren in Outlook. De Google.csv, die u in de vorige stap heeft opgeslagen, moet contacten importeren in Outlook met de volgende stappen:

  1. Open eerst Outlook.
  2. Ga naar het menu Bestand.
  3. Kies vervolgens de optie Openen en exporteren,
  4. Selecteer nu de optie Importeren/exporteren.
  5. In de volgende stap moet u Importeren uit een ander programma of bestand selecteren en vervolgens op Volgende klikken.
  6. Selecteer daarna Door komma's gescheiden waarden en klik vervolgens op Volgende.
  7. Blader hier in het veld Importeer een bestand om het .csv Gmail-contactenbestand te kiezen.
  8. Selecteer nu Hoe u wilt dat Outlook omgaat met dubbele contactpersonen en klik op Volgende.
  9. Vervolgens moet u in het veld Selecteer een bestemmingsmap omhoog scrollen en op de map Contacten klikken en vervolgens op Volgende.
  10. Klik op Voltooien.
Stap 3: Bekijk uw contacten

Na het succesvol synchroniseren van Gmail-contacten met Outlook, is het tijd om uw contacten in Outlook te bekijken. Het is een must-stap omdat u moet controleren of alle contacten correct zijn gesynchroniseerd. Daarvoor zijn de volgende stappen:

  1. Kies Adresboek vanuit Outlook.
  2. Nu moet u vanuit het adresboek uw mailboxnaam kiezen en vervolgens Contacten.

Er zijn veel scenario's waarbij de gebruikers te maken krijgen met importproblemen wanneer ze Google naar Outlook Contact synchroniseren. In dergelijke gevallen kunnen gebruikers hun Gmail-contacten niet overzetten naar Outlook. Maar deze blog zal je helpen als je met hetzelfde wordt geconfronteerd. We hebben een fixatiesectie om uw probleem op te lossen.

Problemen met het importeren van Gmail-contacten oplossen

Wanneer u Gmail-contacten synchroniseert met Outlook, kunt u fouten tegenkomen bij het importeren van Gmail-contacten. Hieronder staan ​​de scenario's waarom u problemen ondervindt bij het tegelijkertijd importeren van Gmail-contacten en de oplossing:

U ontvangt een foutmelding

Wanneer u 2000 contacten tegelijk importeert, kunt u een foutmelding krijgen. U kunt het Excel-programma gebruiken om het CSV-bestand te openen en vervolgens de lijst met contactpersonen op te splitsen in kleinere CSV-bestanden. Na het splitsen kunt u de nieuw gemaakte CSV-bestanden importeren.

Er verschijnen geen contacten in Outlook

Als u Gmail-contacten met Outlook synchroniseert, maar u kunt geen contact in Outlook zien, moet u het gegeven volgen:

  1. Zoek het CSV-bestand dat u van Google heeft gedownload. Contacts.csv is de standaard bestandsnaam.
  2. Open het CSV-bestand dat u vanuit Google heeft geëxporteerd in Excel.
  3. Controleer of het CSV-bestand informatie bevat. De Google-export werkte niet als het CSV-bestand geen informatie bevatte. In dit scenario,
  • Verwijder het bestand contacten.csv.
  • Exporteer uw Google-contacten nogmaals. Zorg ervoor dat u Alle contacten of de juiste groepen contacten exporteert om Gmail-contacten met Outlook te synchroniseren.
  • Op het moment dat u het bestand sluit, zal Excel u vele malen vragen "Weet u zeker dat u het in CSV-indeling moet opslaan". Selecteer consequent Ja. Als u Nee selecteert, wordt het document verwijderd en moet u opnieuw beginnen met een nieuw contacts.csv-bestand.
  • Herhaal de vorige stappen om uw contacts.csv-bestand in Outlook te importeren.
Contactgegevens ontbreken

Ervan uitgaande dat u Standpoint opent na synchronisatie van Gmail-contacten met Outlook en ziet dat niet alle gegevens zijn geïmporteerd, controleert u het CSV-bestand in Excel om te controleren of de gegevens aanwezig waren. U kunt Excel gebruiken om namen en andere ontbrekende gegevens aan het CSV-document toe te voegen.

  • U kunt Excel gebruiken om namen en andere ontbrekende informatie aan het CSV-bestand toe te voegen.
  • Outlook vereist de kolomkoppen in de bovenste rij, dus verander ze niet.
  • Wanneer u het CSV-bestand opslaat, zal Excel u meerdere keren vragen of u zeker weet dat u het in CSV-formaat wilt opslaan. Selecteer altijd Ja. Als u Nee selecteert, is het bestand beschadigd of beschadigd en moet u beginnen met het exporteren van de lijst vanuit Gmail.
  • Herhaal de Importeer uw Contacts.csv in Outlook. Wanneer u in stap 7 wordt gevraagd om duplicaten te beheren, selecteert u Duplicaten vervangen door geïmporteerde items.
Oproep tot actie

Nu weet u hoe u Gmail-contacten kunt synchroniseren met Outlook. Deze synchronisatie helpt je om je Gmail- en Outlook-contacten op één plek te krijgen. We bieden ook het fixatieproces als u problemen ondervindt bij het importeren van de contacten. Als het probleem zich blijft voordoen, kunt u via e-mail of livechat contact opnemen met onze Gmail Bellen experts voor de perfecte oplossing.

​​​​​​​We bieden ook technische ondersteuning voor Instagram Belgie U kunt contact met ons opnemen via Instagram Nummer.

No comments:

Post a Comment