Friday 30 June 2023

Hoe stel ik een afwezigheidsantwoord in Gmail en ingeblikte antwoorden in?

 

Stel je dit scenario voor. Je bent op die broodnodige vakantie en geniet ervan met je gezin. Maar al snel merk je dat je telefoon zoemt met werkgerelateerde e-mailmeldingen. U bent zeker niet in de positie om op die e-mails te reageren. Dus, hoe vertel je je collega's dat je ze niet snel kunt beantwoorden? Welnu, als u weet hoe u een afwezigheidsbericht in Gmail instelt, kunt u uw personeel en collega's eenvoudig laten weten dat u hun e-mails gedurende een bepaalde periode niet zult beantwoorden. Het is een erg handige functie waarvan de meeste mensen zich niet bewust zijn. In dit artikel laten we je dus weten hoe je geen antwoorden of vakantieresponders in Gmail kunt instellen.

Hoe een afwezigheidsantwoord instellen in Gmail op desktop en mobiel?

Het is eenvoudig om deze functie op zowel desktop als mobiel in te stellen. U kunt de onderstaande stapsgewijze instructies volgen, afhankelijk van het apparaat dat u het meest gebruikt.

Bureaublad

Navigeer naar je Gmail-inbox. Gebruik nu deze punten om te weten hoe u een afwezigheids-Gmail instelt op uw desktop of browser.

  1. Tik op het tandwielpictogram. Het is aanwezig in de rechterbovenhoek van de pagina.
  2. Kies daarna 'Instellingen'.
  3. Ga naar beneden en vink het vakje naast 'Vakantie-responder aan' aan.
  4. Nu kunt u uw automatische antwoorddatums instellen. Vink het vakje 'Laatste dag' aan.
  5. Voer de laatste dag in waarop u automatische antwoorden wilt verzenden. Maar deze stappen zijn niet verplicht voor degenen die niet erg duidelijk weten wanneer ze terug zullen zijn.
  6. Voer nu uw afwezigheidsbericht in.
  7. Dit is het automatische antwoord dat je collega's krijgen als ze je mailen terwijl je er niet bent.
  8. Tik ten slotte op 'Wijzigingen opslaan'.

OPMERKING - Vink het vakje aan naast het vakje 'Alleen een reactie sturen naar mensen in mijn contacten'. Doe dit als u niet wilt dat uw afwezigheidsbericht wordt verzonden naar iedereen die u een e-mail stuurt.

Mobiel

U kunt een soortgelijk proces volgen om het afwezigheidsbericht in te stellen op uw Android of iPhone. Volg de onderstaande punten om deze functie in te stellen.

  1. Start de Gmail-app op je telefoon.
  2. Klik nu op het menupictogram met drie regels in de linkerbovenhoek van het scherm.
  3. Ga naar beneden en klik op 'Instellingen'.
  4. Kies het account waarmee u uw afwezigheidsbericht wilt configureren. Uw e-mailaccount verschijnt bovenaan het scherm.
  5. Klik nu onder het gedeelte 'Algemeen' op 'Vakantieresponder'.
  6. Klik nu op de schuifregelaar naast Vacation Responder om deze in te schakelen.
  7. Stel de automatische antwoorddata in. Als u automatische antwoorden handmatig wilt uitschakelen wanneer u terugkeert naar Office, kiest u 'Geen' voor de 'Laatste dag'.
  8. Voer nu uw afwezigheidsbericht in.
  9. Klik ten slotte op 'Gereed' op uw Android-telefoon. iPhone-gebruikers moeten op 'Opslaan' tikken.

Stappen om standaardantwoorden in te schakelen voor automatische antwoorden

Nu weet je hoe je een automatisch afwezigheidsbericht instelt in Gmail. Maar dat weten is niet genoeg. U moet ook weten hoe u een bericht configureert dat als uw automatische antwoord zal fungeren. De punten om dit te doen worden hieronder in detail vermeld.

  1. Ga eerst naar https://mail.google.com/mail.
  2. Zodra je daar bent, klik je op het tandwielpictogram en kies je 'Instellingen'.
  3. Klik daarna op 'Geavanceerd' in het menu.
  4. Kies vervolgens 'Inschakelen' naast 'Standaardantwoorden (sjablonen).
  5. Klik daarna onderaan op 'Wijzigingen opslaan'. U heeft standaardantwoorden ingeschakeld. Nu kunt u nog een e-mail opstellen door op de knop 'Opstellen' te drukken.
  6. Voer een bericht in dat automatisch wordt verzonden naar iedereen die u een bericht stuurt terwijl u op vakantie bent.
  7. Zodra je stippen bent, tik je op de drie stippen in je e-mailvenster. Het zal de e-mailopties starten.
  8. Kies hier 'Standaardantwoorden' gevolgd door 'Nieuw standaardantwoord'.
  9. Nu wordt er een ander venster geopend. Noem hier het antwoord.
  10. Selecteer na het invoeren van een naam 'OK'.
Hoe filters gebruiken om meer gerichte automatische antwoorden in Gmail te maken?

Wil je leren hoe je een Gmail-out-of-office-antwoord instelt dat is toegesneden op bepaalde mensen? Welnu, met Gmail-filters kunt u dit gemakkelijk doen. Maar voordat je het filter gebruikt, is het belangrijk om een e-mailtemplate te maken waarmee je kunt antwoorden. Volg deze stappen om zo'n sjabloon te maken.

  1. Stel een nieuwe e-mail op met het bericht waarop u wilt antwoorden.
  2. Kies nu het menu 'Meer' in de rechterbenedenhoek van het venster.
  3. Selecteer 'Sjablonen' gevolgd door 'Concept opslaan als sjabloon'.
  4. Kies nu 'Opslaan als nieuwe sjabloon'.
  5. Geef in het pop-upvenster dat verschijnt uw sjabloon een naam.
  6. Ga nu terug naar Gmail-instellingen.
  7. Kies 'Filters en geblokkeerde adressen'.
  8. Ga naar beneden en kies 'Een nieuw filter maken'.
  9. Voer in het formulier 'Filter maken' het e-mailadres in van de persoon aan wie u automatisch wilt antwoorden in het veld 'Van'.
  10. Als u klaar bent, kiest u 'Filter maken'.
  11. Vink nu in het venster Filter maken het vakje naast 'Sjabloon verzenden' aan.
  12. Kies de sjabloon die u eerder hebt gemaakt.
  13. Kies nu de knop 'Filter maken'. Dat is het. Uw nieuwe filter en automatisch antwoord zijn actief. Met dit sjabloon kunt u de betreffende persoon nu een afwezigheidsbericht sturen.
Hoe Out of Office-antwoorden in Gmail uit te schakelen?

Het gebruik van de automatische afwezigheidsantwoordfunctie is geschikt totdat u niet op kantoor bent of op een plaats bent waar geen internetverbinding is. Wanneer u weer aan het werk gaat, moet u de functie uitschakelen.

Wanneer de functie is ingeschakeld, staat er een banner bovenaan uw Google-account, die het onderwerp van uw vakantiereactie weergeeft. Als u de vakantiereactie wilt uitschakelen, drukt u op 'Nu beëindigen'. Het uitschakelen van de functie is zo eenvoudig.

Afsluiten

Nadat je het artikel hebt doorgenomen, vraag je je niet langer af hoe je een afwezigheidsbericht in Gmail instelt. Het ingestelde vakantieantwoord begint om 00:00 uur op de dag dat je weggaat. Het eindigt op de laatste datum om 23:59 uur. Via deze functie kunnen uw collega's en collega's gemakkelijk de reden van uw afwezigheid vinden. Als je meer hulp nodig hebt bij het instellen van deze functie of een ander element van Gmail, zoek dan de hulp van Gmail Bellen.

​​​​​​​We bieden ook technische ondersteuning voor Instagram Belgie U kunt contact met ons opnemen via Instagram Nummer.

No comments:

Post a Comment