Tuesday 27 June 2023

IMAP.Gmail.Com werkt niet op iPhone? Hier is de oplossing!

 


Gmail is de meest gerenommeerde e-mailclient vanwege de gemakkelijke gebruikersinterface en toegankelijkheid. Gebruikers hebben eenvoudig toegang tot Gmail via de systemen en mobiele telefoons, of het nu gaat om Android of iPhone. Gmail gebruikt protocolservers om e-mails te verzenden en te ontvangen. Deze protocollen zijn IMAP, POP3 en SMTP. Deze protocollen werken met zowel browsers voor het web als applicaties. Maar soms hebben iPhone-gebruikers problemen met de Gmail-app; ze geven aan dat imap.gmail.com niet werkt op de iPhone.

IMAP (Internet Message Access Protocol) is een server voor inkomende e-mail die wordt gebruikt om toegang te krijgen tot de e-mail. Dit protocol helpt bij het ophalen van e-mails. Als de Gmail IMAP niet werkt op de iPhone, kan dit verschillende redenen hebben, die we in de blog behandelen. We helpen ook bij het oplossen van het probleem met de methoden voor probleemoplossing.

Waarom werkt IMAP.Gmail.com niet op iPhones?

Het IMAP-probleem doet zich ook voor in de Gmail-webbrowsers, maar minder dan in de iPhones. We hebben enkele van de belangrijkste redenen opgesomd die u een idee geven waarom IMAP.gmail.com niet reageert op iPhones. Dit zijn:

  • Slechte internetverbinding.
  • Een verouderde versie van de Gmail-app gebruiken.
  • Er zijn problemen met de Gmail-app.
  • Gmail-serverstoring.
  • Schakel IMAP op de iPhone uit.

Dit zijn de mogelijke oorzaken waarom de IMAP niet werkt op de iPhone Gmail-app. Volg nu het volgende gedeelte om de fout op te lossen en de IMAP aan het werk te krijgen.

IMAP.Gmail.com werkt niet op iPhone - oplossingen

IMAP is het meest essentiële onderdeel als we het hebben over het lezen van e-mails. Wanneer u de e-mail opent om te lezen, leest u deze in feite op de e-mailservice in plaats van deze te downloaden en op te slaan. U moet de gegeven oplossingen volgen om het probleem op te lossen.

1. Controleer uw internet

Wanneer IMAP.Gmail.com niet werkt op uw iPhone, is de eerste stap die u uitvoert uw internet controleren. Als je verbonden bent met wifi, controleer dan de internetsnelheid. Misschien verwerkt je wifi-router langzaam internet; start het opnieuw op en controleer het opnieuw. Maar als u de mobiele gegevens van de mobiele telefoon gebruikt, controleert u de snelheid door een online app te openen. Als de app tijd nodig heeft om te openen, krijgt uw apparaat niet de juiste internetsterkte. U kunt de mobiele data van de mobiele telefoon in- en uitschakelen of de vliegtuigmodus gebruiken om internetproblemen op te lossen.

2. Forceer het afsluiten en heropenen van de Gmail-toepassing

Als uw internetverbinding correct is ingesteld en het probleem met imap.gmail.com dat niet werkt op de iPhone aanhoudt, kiest u voor geforceerd stoppen of stoppen en beoordeelt u de app opnieuw. Deze procedure elimineert alle actieve variabelen die door Gmail worden gebruikt. Om de app op de iPhone te forceren, opent u de app-schakelaar >>veegt u naar rechts om de app te vinden >>veegt u omhoog over de app om deze geforceerd te sluiten.

Open nu de Gmail-app opnieuw - Ga naar het startscherm en tik op de Gmail-app.

Controleer na het openen van Gmail op het probleem; als het aanhoudt, ga dan voor de volgende oplossing.

3. Update Gmail-app wanneer IMAP.Gmail.com niet werkt op iPhone

Soms kan het gebruik van een verouderde versie van iPhone Gmail technische problemen veroorzaken, die ernstige problemen kunnen worden, zoals Gmail IMAP werkt niet. U moet dus de Gmail-app bijwerken met de nieuwste release, die ook uw IMAP- en andere app-problemen kan oplossen. Ga naar Instellingen>>Gmail>>Standaard Mail-app om de iPhone Gmail-app bij te werken. De nieuwste Gmail-versie 6.0. 201115 beschikbaar om te installeren.

4. Account toevoegen en Gmail IMAP inschakelen op iPhone

Wanneer de IMAP is uitgeschakeld op de iPhone, kan het zijn dat imap.gmail.com niet werkt aan het iPhone-probleem. Dus om het probleem op te lossen, moet u IMAP op de iPhone toevoegen en inschakelen. Daarvoor moet je:

Opmerking: deze stappen zijn voor de nieuwste iOS-apparaten zoals iPhone X en hoger.

  1. Open Instellingen op je iPhone
  2. Scrol omlaag naar Mail en tik op Accounts. (Je kunt ook op Mail tikken vanaf het startscherm)
  3. Vervolgens moet je tikken op Account toevoegen en vervolgens op Overige. Kies niet de Gmail-optie die in de lijst wordt weergegeven.
  4. Voer daarna uw naam, Gmail-e-mailadres, wachtwoord en beschrijving in. Tik op Volgende.
  5. Tik nu vanaf de bovenkant op de IMAP.
  6. Voer in het gedeelte Server voor inkomende e-mail in
  • Hostnaam: imap.gmail.com
  • Gebruikersnaam: Gmail-gebruikersnaam
  • Wachtwoord: Gmail-wachtwoord
U kunt ook de server voor uitgaande e-mail invoeren. Dit is optioneel.

  1. Hostnaam: smtp.gmail.com
  2. Gebruikersnaam: Gmail-gebruikersnaam
  3. Wachtwoord: Gmail-wachtwoord
  • Vervolgens verifieert het uw account, tik op Volgende.
  • Kies ten slotte zowel Mail als Notes en tik op Opslaan.
5. Toegang tot iPhone toestaan

In sommige gevallen, wanneer Gmail autorisatie op andere apparaten niet toestaat, bestaat de kans dat imap.gmail.com niet werkt op iPhones of andere apparaten. Dus om dit probleem op te lossen, maakt u van de iPhone een geautoriseerd apparaat met de volgende stappen:

  1. Klik op de link https://accounts.google.com/b/0/DisplayUnlockCaptcha.
  2. U wordt doorgestuurd naar de e-mailbrowserpagina van Google.
  3. Hier moet u toegang tot uw Google-account toestaan.
  4. Klik nu op Doorgaan.
  5. Eindelijk wordt uw iPhone-apparaat geautoriseerd.
Afsluiten

Gmail is een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven. Volgens een rapport gebruikt 27,6 wereldbevolking Gmail op iPhones. Als we ons ergens registreren, moeten we ons e-mailadres, het Gmail-adres, invoeren om van daaruit meldingen te ontvangen. Maar als imap.gmail.com niet werkt op de iPhone. Om dit op te lossen, kunt u de bovenstaande oplossingen uitvoeren. Deze stappen zijn eenvoudig en handig als u al een lange tijd een iPhone gebruikt. Als uw Gmail IMAP echter nog steeds niet werkt, kunt u contact opnemen met de professionals van Gmail Bellen Nederland voor directe hulp.

​​​​​​​We bieden ook technische ondersteuning voor Instagram Belgie U kunt contact met ons opnemen via Instagram Nummer.

No comments:

Post a Comment