Tuesday 25 July 2023

Hoe een e-mail in Gmail terughalen? Vind het exacte proces

 

Gmail is een feature-rijke e-mailservice die Google aanbiedt aan zijn enorme klantenbestand. Het vergemakkelijkt de vlotte uitwisseling van berichten, documenten en andere cruciale gegevens. Er zal echter bijna niemand zijn die niet per ongeluk een e-mail in Gmail heeft verzonden om er meteen spijt van te krijgen. Op zulke momenten willen mensen weten hoe ze een e-mail in Gmail kunnen oproepen. Welnu, er is een manier waarop u dat kunt doen.

Gmail biedt een functie waarmee u e-mail binnen 30 seconden kunt oproepen. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over het terughalen van een e-mail in Gmail.

Hoe een e-mail terughalen in Gmail op desktop en mobiel?

Weet je dat er een Gmail-functie voor het terugroepen van e-mail is in je Google-account? De kans is groot dat je dat niet zult doen. Dit komt omdat deze functie niet standaard actief is. Om een e-mail in Gmail terug te halen, moet u deze functie dus activeren in de instellingen. Hier zijn verschillende manieren waarop u dit kunt doen op uw desktop en mobiele apparaat.

Roep een e-mail op het Gmail-bureaublad op

Om een e-mail op uw Gmail-bureaublad terug te halen, moet u de optie 'Verzenden ongedaan maken' activeren. Om deze optie te activeren, moet u een paar eenvoudige stappen volgen. Volg deze punten om te weten hoe u het verzenden van een e-mail in Gmail ongedaan kunt maken door de optie 'Verzenden ongedaan maken' te activeren.

  1. Ga naar je hoofdscherm van Gmail.
  2. Tik op het pictogram 'Versnelling' in de rechterbovenhoek. Er komt een zijbalk.
  3. Klik daar op 'Alle instellingen bekijken'. U bevindt zich op de instellingenpagina met alle Gmail-instellingen.
  4. Klik op het tabblad 'Algemeen'.
  5. Blader nu en zoek 'Verzenden ongedaan maken'. Tik op het vak en u zult een vervolgkeuzemenu vinden waarmee u een duur kunt selecteren. Kies een optie tussen 'vijf', 'tien', 'twintig' en 'dertig' tweede perioden.
  6. Scroll daarna naar beneden en tik op 'Wijzigingen opslaan'.

Dat is het. Wanneer u nu op de knop 'Verzenden' in een e-mail klikt, vindt u linksonder in uw scherm een bevestigingsvenster. Wanneer u op 'Ongedaan maken' klikt, wordt de e-mail niet meer verzonden. Je kunt het bericht dat je hebt verzonden ook zien door op 'Bericht bekijken' te tikken. Wanneer je binnen de gekozen tijdsperiode op 'Ongedaan maken' tikt, weet de ontvanger niet dat je het bericht hebt verzonden.

Roep verzonden e-mails op Android en iPhone op

Veel mensen gebruiken Gmail op hun Android en iPhone. Als u per ongeluk een e-mail verstuurt terwijl u Gmail op uw mobiel gebruikt, wilt u natuurlijk weten hoe u deze kunt oproepen. Welnu, het proces om verzonden e-mails in Gmail op uw Android of iPhone terug te roepen verschilt niet veel van het proces dat voor internet wordt gebruikt. Bovendien staat de functie om het verzenden van e-mail ongedaan te maken standaard op uw mobiele apparaat.

Wanneer u een bericht verzendt met uw mobiele Gmail-app, ziet u een pop-up onder aan uw scherm. Het zal u vertellen dat uw bericht is verzonden. Als u een e-mail in Gmail wilt terughalen, tikt u eenvoudig op 'Ongedaan maken' aan de rechterkant van de pop-up. Je komt terug op het scherm waar je een e-mail opstelt. Nu kunt u uw bericht wijzigen of verwijderen.

Hoe een e-mail in Gmail terughalen? - Alternatieven om te proberen

De functie om e-mailberichten ongedaan te maken in Gmail is vrij beperkt. U kunt e-mails na 30 seconden niet meer herstellen. Het kan voorkomen dat u iets dringends wilt verzenden of iets dat u slechts voor een bepaalde tijd toegang hoeft te geven tot de ontvanger.

U kunt dit niet doen in Gmail, mobiel of internet. U kunt het echter bereiken in Google Documenten. Volg hiervoor deze stappen.

  • Open een document op Google Docs.
  • Voer nu uw bericht hier in, net als in Gmail.
  • Wanneer u klaar bent met schrijven, tikt u op de blauwe deelknop in de rechterbovenhoek van het scherm.
  • Schrijf nu de e-mail van de ontvanger hier en verzend het document in de vorm van een e-mail.
  • Tik vervolgens op 'Geavanceerd'. U vindt de link aan het einde van het pop-upvenster.
  • Druk op het pictogram 'Klok' om een vervaltijd van het document in te stellen.
  • Selecteer nu een aangepaste datum of kies uit vooraf gedefinieerde datums.
  • Nadat je de gewenste vervaltijd hebt ingesteld, klik je op de knop 'Opslaan'.
  • Maak nu een nieuwe e-mail aan en klik op het pictogram 'Drive'. Het zal u helpen om het document toe te voegen dat u hebt gemaakt volgens de vorige stappen.
  • Selecteer vervolgens het bestand en klik op 'Invoegen'. Uw e-mail is klaar om te worden verzonden.
  • Wanneer u het verzendt, kan de lezer het met elk document openen en lezen. Wanneer de door u gekozen tijd is verstreken, hebben ze geen toegang tot dit document.
Laatste gedachten

Het per ongeluk verzenden van een e-mail in Gmail voelt zeker gênant en vervelend. Maar nu u weet hoe u een e-mail in Gmail kunt oproepen, kunt u voorkomen dat u spijt krijgt. Ongeacht waar u Gmail gebruikt, mobiel of internet, u vindt hier handige instructies. Gebruik ze en herinner uw bericht effectief. Als je meer hulp nodig hebt met de uitgelegde methoden, neem dan contact op met expert Gmail Bellen.

​​​​​​​We bieden ook technische ondersteuning voor Instagram Belgie U kunt contact met ons opnemen via Instagram Nummer.

No comments:

Post a Comment